02 април 2012

2 Април Световен ден за информираност за Аутизъм


Що е то Аутизъм?
10 неща, които всяко дете с аутизъм би искало да знаете!
Време е да научим за аутизма!

Инициативи в страната:
На 1 Април, от 19.00ч., във Варна на фасадата на Младежки дом – Варна, в синьо ще засвети панделката, изобразяваща световното лого на аутизма и ще се проведе концерт с участието на Ивайло Донев (участник в Мюзик айдъл 2), Студио "Балет" към Общински Детски Комплекс, Вокален ансамбъл "Сребърни звънчета", театрална трупа "Златно ключе" и млади таланти възпитаници на вокален педагог Мила Маврова.

На 2 Април, в Пловдив, от 11.00 ч., в зала Съединение на Регионалния исторически музей - Пловдив, пл. "Съединение" ще се проведе информационно-музикална кампания с участие на сдруженията от град Пловдив "С мама за ръчичка", "Паралелен свят" и "Шарен клас. Ще има демонстрация на барабанотерапия на децата от дневния център "Олга Скобелева" и ще се промотира авторска песен на български изпълнител, посветена на децата от аутистичния спектър! Специално участие ще вземе и младият изпълнител Тодор Гаджалов, финалист от "Гласът на България".

На 2 Април, от 18.30 ч. в Двореца на Културата в гр. Перник ще бъде открита изложба с фотографиите от Кампанията „Майки и приятели на деца - аутисти: Чуйте за нашите деца!”, която стартира в София през Октомври 2010г. с подкрепата на: Ангел Коцев - фотограф, Джина Шеовска - стилист, Ася Панайотова - грим, Лина Рашкова - прически и Жана Жекова – дизайнер, и участието на 10 известни личности - Део, Ники Кънчев, Гала, Марта Вачкова, Графа, Дидо от Д2, Елена Йончева, Камен Воденичаров, Ани Пападополу и София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар